ABD siber caydırıcılık peşinde

Washington, muhalif örgüt ve ülkelerin siber saldırılarına karşı korunmak ve önceden 'caydırıcı' olmak için seferberlik başlatıyor.

Haberler 05.03.2010 - 12:19

ABD İç Güvenlik Bakanı, siber saldırılara karşı çok acil önlemler alınması ve bu konuda ulusal bilinç geliştirilmesi için seferberlik ilan etti.

Bakan Janet Napolitano, bilişim suçlarının ve siber tehdidin artık çok karmaşık bir hal aldığını vurgulayarak zaman yitirmeden buna karşı önlemler alınması gerektiğini söyledi. Siber saldırıların suç örgütleri, terörist gruplar ve hatta bazı ülkelerden geldiğini söyleyen Napolitano, bunun ulus için ciddi bir tehdit oluşturmaya başladığını söyledi.

Napolitano, siber güvenlik önlemleri için bilişim uzamnı firmaları da işbirliğine davet etti.

Bakanın açıklamaları, Çin’de Google’a ve Gmail hesaplarına yönelik saldıırlardan yaklaşık 2 ay sonra geldi. Başkan Barack Obama da geçen Aralık’ta yaptığı ulusa sesleniş konuşmasının bir bölümünde siber güvenlikte yeni önlemler alınacağını açıklamıştı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda, Einstein adı verilen yeni bir ‘trafik kontrol’ teknolojisi üzerinde çalışılıyor. Sistem, ABD resmi dairelerinin internet ve intranet şebekelerine sızmaları önlemek için tüm girişleri kontrol edecek, kaynağın lokasyonunu, kimliğini ve amacını belirlemeye çalışacak.

Önceki Bush hükümetinde İç Güvenlik Bakanlığı yapmış olan Michael Chertoff da, siber saldırı girişiminde bulunacak ülkelere karşı ‘caydırıcı’ yaptırımlar uygulanmasını istedi.

Chertoff, “olası bir nükleer saldırıya karşı sizin de nükleer füze yollayacağınızı bilmeleri, yeterince caydırıcı. Ancak bu netlik siber alemde henüz yok. Siber saldırıda bulunacak ülkelere karşı, bunun sonuçlarına katlanacaklarını gösteren net politikalara ihtiyaç var” diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız