'Acizlikten hayal kırıklığına uğradık'

Ankara'da temaslarda bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Suriye krizini değerlendirdi. Ban, "Uluslararası camianın barışı getirmekteki acizliğinden hayal kırıklığına uğradık" dedi.

Haberler 07.12.2012 - 23:41

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampları ziyaret etti. HABERE GİT

Daha sonra Ankara'ya geçen Ban, sırasıyla Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'la görüştü.

Son olarak da Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda Davutoğlu ile biraraya gelen Genel Sekreter, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Suriye'deki krize yönelik mesajlar verdi.

Esad rejminin şiddeti durdurmasını isteyen Ban, "Dünyadaki tüm özgürlük ve barış isteyen insanlar adına söyleyebilirim ki, devam eden bu şiddetten ve uluslararası camianın Suriye halkına barışı getirmek adına yaşadığı acizlikten hayak kırıklığına uğradık. 21 ay oldu ve 40 binden fazla insan öldü. Artık uluslararası camianın BM'nin, özellikle de Güvenlik Konseyi üyelerinin bütünlüğü içinde, daha fazla çaba göstermesinin zamanı geldi" diye konuştu.

'BM ORTAK BİR TAVIR GÖSTEREMEDİ'
BM Genel Sekreteri'nden sonra söz alan Davutoğlu da BM üyelerinin Suriye konusunda ortak bir tavır sergileyemeyişini eleştirdi.

Suriye halkının iradesi doğrultusunda bir siyasi değişim yaşanmasının önemine işaret eden Davutoğlu, " Bu konuda sayın Genel Sekreter çok büyük çaba sarfetmiştir. Krizin her aşamasında elinden gelen bütün gayreti göstermiştir. Ancak BM bir bütün olarak Suriye konusunda maalesef gereken kararlı tutumu sergileyemediği için, ortak bir tutum ortaya çıkamadığı için BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'deki krizin derinleşmesinin önüne geçilememiştir" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız