Adliyede avukatlara müdahale

Antalya'nın Alanya ilçesinde, adliye önünde Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle açıklama yapmak isteyen avukatlarla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Haberler CHA, Anadolu Ajansı 13.10.2015 - 14:32

Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şubesi'ne bağlı bir grup avukat, Alanya Adliyesi'ne gelerek burada basın açıklaması yapmak istedi.

Dernek ve Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının olduğu pankartı açan avukatlara güvenlik güçleri gösterinin izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

Eğitim-Sen ve HDP'lilerin de destek verdiği gösteride açıklama yapmak isteyen avukatlara polis ekipleri müdahale etti. Olayın büyümesi üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazı kullanarak grubu dağıttı. Olayda polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.
ANKARA'DA DA MÜDAHALE VARDI

Ankara'da ise 97 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı protesto etmek için toplanan gruba biber gazıyla müdahale edildi.

Çankaya ilçesi Kolej Meydanı'nda toplanan grup, Sakarya Caddesi'ne doğru yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız