Altın Koza’da jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan

8 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 16. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nın Jüri Başkanlığını Nuri Bilge Ceylan üstlendi.

Haberler 12.05.2009 - 16:26

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 8 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 16. Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nın Jüri Başkanlığı’nı dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan yapacak.

Ceylan, son bir yıl içinde çekilen Türk filmlerinin Altın Koza Heykeli’ne sahip olmak için görücüye çıkacağı yarışma öncesinde, 13 – 24 Mayıs tarihleri arasında yapılan Cannes Film Festivali’nin de jüri üyeliğini yapacak.

Altın Koza Yılmaz Güney Özel Ödülü’nü ‘Kasaba’ adlı filmiyle 1997 yılında kazanan Nuri Bilge Ceylan, ‘Koza’ adlı ilk kısa filmiyle Cannes Film Festivali’nin yarışma bölümüne seçilmişti. 2003 yılında ‘Uzak’ isimli filmi Jüri Büyük Ödülü’nü alan Ceylan, 2006’da ise ‘İklimler’ filmi ile Cannes Film Festivali Büyük Yarışma bölümüne katılıp Fipresci Ödülü’nü kazandı. Ceylan geçtiğimiz yıl, ‘Üç Maymun’ isimli filmiyle üçüncü kez Altın Palmiye adayı olarak, ‘En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görüldü.

16. Altın Koza Film Festivali ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler ise şöyle: Erden Kıral’ın ‘Vicdan’, Pelin Esmer’in ‘11’e 10 Kala’, Cemal Şan’ın ‘Dilber’in Sekiz Günü’, Ümit Ünal’ın ‘Gölgesizler’, Murat Düzgünoğlu’nun ‘Hayatın Tuzu’, Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan’ın ‘İki Dil Bir Bavul’, Aslı Özge’nin ‘Köprüdekiler’, Atalay Taşdiken’in ‘Momo-Kızkardeşim’, Yeşim Ustaoğlu’nun ‘Pandora’nın Kutusu’, Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘Pus’, Semih Kaplanoğlu’nun ‘Süt’, Mahmut Fazıl Coşkun’un ‘Uzak İhtimal’ adlı filmleri Büyük Jüri önüne çıkacak.

16. Altın Koza Film Yarışması’nda kapsamında verilecek ödüller 13 Haziran 2009 Cumartesi gecesi yapılacak Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak.

http://www.altinkozafestivali.org.tr/


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız