Ankara'da Barzani trafiği

Resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, sırasıyla, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan görüşme yaptı.

Haberler 17.05.2012 - 20:28

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, ilk resmi dış ziyaretini Türkiye’ye yaptı.

Barzani; Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüştü.

Erdoğan ile Barzani’nin Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı olarak gerçekleştirdiği görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmazken; Irak ile Türkiye ilişkileri, terör örgütü PKK faliyetleri ve Irak'taki son durumun masaya yatırıldığı belirtildi.

ENERJİ GÖRÜŞMESİ
Barzani bugünkü ziyaretlerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile başlamıştı.

Dışişleri Konutu’nda gerçekleştirilen görüşmeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile bölgesel yönetimin Petrol Bakanı Ashti Hawrami de katıldı.

Enerji alanında yapılacak işbirliğinin ele alındığı görüşmede, Kuzey Irak'ın petrol ve doğalgazını, Türkiye üzerinden uluslararası pazara taşıyacak yeni boru hattı projesi üzerinde çalışılmalara da değinildi.

Görüşmede ayrıca, Bağdat yönetiminin şiddetle karşı çıktığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Kuzey Irak'ta petrol ve doğalgaz aramalarına başlaması konusu da yer aldı.

Görüşmede, gündeme gelen diğer konular ise ırak'taki siyasi kriz ve terörle mücadele oldu.

Barzani'nin, terörle mücadelede Türkiye'yle işbirliğinin süreceğini söylediği öğrenildi.

Barzani ardından Cumhurbaşkanı Abdullaj Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız