Ankara'nın yeni başkanından 'fıskiye' açıklaması

Melih Gökçek'in görevi bırakmasıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mustafa Tuna, kaldırılan dinozor maketi ve belediyenin önündeki fıskiyeyle ilgili konuştu.

Haberler ntvpara.com 08.01.2018 - 06:12 Son Güncelleme : 08.01.2018 - 06:17

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminin sembolleri arasında yer alan Dinozor maketi ile fıskiye hakkında konuştu.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş, Tuna'nın "Dinozorlar kalktı, fıskiye kalktı. Onların yerlerine başka bir şey gelecek mi?" sorusuna Tuna'nın yanıtını köşesine şöyle taşıdı:

"Fıskiyenin kutsal bir durumu yok"

Dinozorla ilgili oraya konmak için gelmedi. Ankapark’ın parçası o dinozorlar, onlar Ankapark’taki yerine taşındı. Ondan önce de başka bir şey vardı, o da kalktı, sonra dinozor geldi. Bu neye benziyor, inşaatın temelini atarken, doğramaların da siparişini verirsin, doğramalar gelir, doğramaları zamanı gelince asıl yerine koyarsın. Bu fıskiye ile ilgili de yanlış yorumlanacak bir şey yok. O gün sayın bakanların ziyaretinde
korumalar, arabalar, trafik oldu, belediye önünde sıkıntı olunca kaldırdık. Böyle tarihi, kutsal bir durumu yok fıskiyenin. Dokunulmaz diye bir şey yok. Onu böyle tapınak gibi kutsamak da doğru değil diye düşünüyorum. Sonuçta fıskiye başka bir şey yok.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız