Anne tarhanası

Bu tarhana başka tarhana...  Nohuttan mercimeğe içinde yok yok.

Haberler 26.11.2012 - 16:41

Malzemeler:

1 kg tam tahıl un
1 kg domates
1,5 kg kırmızı biber
1 kg süzme yoğurt
1 kg soğan
1/2 kg nohut
1/2 kg yeşil mercimek
1 yemek kaşığı nane



Tarif:
Kırmızı biberler düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ile haşlanır, soğumaya alınır.
Domates rendelenir.

Kırmızı biberler kevgirden geçirilerek, domates ve biberler bir tencereye alınır ve salça kıvamına gelenedek pişirilir.

Akşamdan ıslatılan nohut pişirilerek kevgirden geçirlir.
Mercimekler pişrilir, kevgirden geçirilir.

Soğanlar rendelenir.

Tüm malzeme karıştırılır ve üzeri temiz bir bezle örtülür.

2 gün kadar beklemeye alınır.

İlk gün kendi belirlediğiniz aralıklarda 2 kere yoğurulur.
2. gün ortalama 3 saatte bir yoğurulur, sürekli kabarır çünkü.
3. gün hamur güneş gören bir yere(balkon, bahçe) temiz bir çarşaf serilir ve avuç büyüklüğünde ince ince çarşafa bırakılır, kurudukça ters düz edilir.

Kuruyunca elde ufalanır ve hamur kevgirden geçirilir.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız