Avukat İrem Çiçek kararı değerlendirdi

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Dursun Çiçek’in kızı ve avukatı İrem Çiçek, Yargıtay’ın Ergenekon davasında aldığı kararı değerlendirdi.

Haberler ntv.com.tr 21.04.2016 - 12:00

Yargıtay’ın 2007 yılında başlayan Ergenekon davası için usule ve esasa aykırılık nedeniyle bozma kararı verdi.

Kararın ardından sanık Dursun Çiçek’in kızı ve avukatı İrem Çiçek karara ilişkin açıklama yaptı.

Çiçek, “5 yıl sonra verilen ve ergenekon davasında Özel Yetkili Mahkemelerin yaptıkları usulsüzlükleri kısaca bir bir ortaya koyan bir karar oldu. Bu bir kısa karar gerekçeli kararı ileriki günlerde göreceğiz. Ancak kısa kararda da gerekçeli kararda neler çıkacağını görmüş olduk.

Bu kararda heyet “Önce usul yönünden reddedeceğim dedi ancak esasa ilişkin kararlar da vardı.

Usul yönünden en büyük sayılabilecek değerlendirme İlker Başbuğ’un görev itirazı. Biliyorsunuz başından beri İlker Başbuğ yüce divan’da yargılanması gerekirken bu yapılmamıştı.

Adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, delillerin toplanmadığını, savunma hakkının kısıtlandığını usulsüz dinlemelerin yapıldığı, avukat ve müvekkil konuşmalarının bile dinlediğini gördük” dedi.

“1 KUZUDAN 3 POST ÇIKARMIŞLAR”

Mahkemeye heyetinin tanıklar hakkında da karar verdiğini belirten Avukat İrem Çiçek “Osman Yıldırım adındaki bir tanığın kendisi aynı zamanda Danıştay cinayetini azmettiren kişi, Osman Yıldırım’ı özel yetkili mahkemeler bu davada tanık olarak kullanıp beraat ettirdiler. Heyet Osman Yıldırım’ın tanık olamayacağını belirtirken şöyle bir cümle kullandı “1 kuzudan 3 post çıkarmışlar” diye konuştu.

Çiçek,mahkemenin yargılama süresindeki tutumunu eleştirerek tarafsızlığını çoktan yitirmiştir şeklinde konuştuğunu belirtti.

“BAĞIMSIZLIKLARINI YİTİRMİŞLERDİ”

İrem Çicek karar okunurken yargılama sürecine ilişkin, “Yerel mahkeme bir başkan ve 2 üyeden oluşur fakat onlar 6 kişiden oluşuyordu dedi. Yaptıkları açıklamalarla bağımsızlıklarını yitirmişlerdi dedi. Onun dışında örgüt kapsamında, bu örgüt nerede toplanmış, bu örgütün üyeleri kim, örgüte üye olan kişilerin diğerleriyle bağlantıları ne bunlar ortaya konulmamıştır. Hükümeti devirmeye teşebbüs suçunda cebir ve şiddet aranır fakat burada cebir ve şiddete yönelik bir eylem yok. En önemlisi de danıştaş cinayetini ayırdı, bunu yaparken hiçbir bağlantısı olmadığını da söyledi.

Bu davada mahkeme alakalı alakasız hiçbir bağ olmadan 23 ayrı davayı birleşiterek süreci uzatmıştır. Milyonlarca belgelik dosyalarla dava karmaşıklaştırılmıştır dedi. Danıştay ve Cumhuriyet gazetesinin alakası yoktur” ifadelerinin geçtiğini belirtti.

Çiçek “Bilirkişilerin dinlenmemesi, savunma tanıklarının dinlenmemesi CMK 178’e göre hazır bulundurduğumuz tanıkların dinlenmemesi gerekçelerle hükmü bozdu” diye konuştu.

“BALYOZ SÜRECİNİN BİR BENZERİNİ YAŞAYACAĞIZ”

Sanık Dursun Çiçek’in avukatı İrem Çiçek sürecin devamına ilişkin, “Önce gerekçeli karar yazılacak. Bununda en fazla iki ay süreceğini sanıyorum. Heyet uzun süre davayı inceledi gerekçeli karar son aşamasındadır diye düşünüyorum. Sonrasında ilk derece mahkemesine gidecek ordan İlker Başbuğ’un dosyası ayrılarak anayasa mahkemesine diğer dosyalar yeniden ilk derece mahkemesine gidecek yeniden bir yargılama yürütülecek ve sonunda kararlar verilecek. Balyoz sürecinde yaşadıklarımızın bir benzerini burada da yaşayacağız” dedi.

 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız