Bahçeli: Nereden teğet geçiyor?

Başbakan Erdoğan’a “Kriz nereden teğet geçiyor?” diye soran MHP lideri Bahçeli, “Nereye teğet geçti bilen yok. Ama halkın bildiği bir şey var bu yoksulluk ve işsizlik yüreğini delip geçiyor” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 20.03.2009 - 16:32

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu.

“İktidara geldiğiniz günü milat kabul edip ondan önceki 79 yılı yok farz etmek çok büyük bir hatadır, bu millete saygısızlıktır, bu ülkeye çivi çakan insanı inkardır'' diyen Bahçeli, şöyle konuştu: ''Sayın Başbakan, neyi inkar ediyorsun, Atatürk dönemini mi, merhum İsmet İnönü dönemini mi, Celal Bayar, Adnan Menderes dönemini mi, merhum Turgut Özal dönemini mi, Süleyman Demirel dönemini mi? Her şeyi sen başlatmışsan senden evvelki dönem neydi acaba? Bunu saygıyla karşılaman lazımdır. Varsa bir bildiğin, varsa imkanın gel bunu burada değerlendir ve Türkiye'yi bir atağa geçir, huzura getir.”

Başbakan Erdoğan'ın 57. Hükümet'e saldırdığını savunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları söyledi: “Bugün yaşanan krizin etkisi yavaş yavaş geriliyorsa geçmiş dönemlerdeki bazı alınmış kararlardan ve acil tedbirlerdendir. Farkında değilsen 2007 yılından bu yana yaşanan ekonomik krizi Amerika'dan ithal etmeye gerek yok. Amerika'dan geldiğini herkes biliyor zaten. Ama Türkiye'de de var olan krizle bu ABD'deki küresel kriz devam ederse o zaman karşılaşacağımız sorunlar çok büyük bir sosyal felaketin işaretidir'' dedi.

Küçük paketlerin krizi atlatmaya yetmeyeceğini söyleyen Bahçeli, “Sayın Başbakan, dolaşacağına gel bir akşam Ankara'da kurmaylarını, bilim adamlarını, Ekonomik ve Sosyal Konsey üyelerini, işverenleri ve sendika yöneticilerini topla 'Ne oluyor bu ülkede, nereye gidiyor' de ve tedbirini al. Geçiştirme. 'Hamdolsun bize bir şey olmaz, kaynağı Amerika'dır, işsizlik orada da vardır' gibi sözlerle milleti kandırma. Gerçeği söyle" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın bugün Türkiye'de ne olup bittiğini vatandaşlarla paylaşması gerektiğini kaydeden Bahçeli, şunları söyledi: ''Kapalı kapılar ardında birtakım görüşmeler yapıyoruz diye IMF'ye Ankara'dan bağırmakla bir yere varılmaz. IMF'siz bir Türkiye'nin yönetimi hep hayalimiz ve arzumuz olmuştur. Onu bunu bahane ederek, 'Şöyledir böyledir' diyerek Türkiye'de bir de teğet geçti kavramı çıktı. Nereye teğet geçti bilen yok. O teğet nereden geçiyor onu da bilen yok. Ama halkın bildiği bir şey var bu yoksulluk ve işsizlik yüreğini delip geçiyor.''

''Yandaşlarından, hanedanlarından dolar sahibi olanlar varsa doların değer kazanması sebebiyle yüzde 56 kazanç sağlamıştır'' diyen Bahçeli, şunları kaydetti: “Esnafımızın, çiftçimizin, emeklimizin durumu kötü. Bugün birçok esnaf kardeşimiz dükkanını kapatıyor. 117 bin esnaf geçen yıl dükkanını kapatmış, 10 bini aşan esnaf ise meslek değiştirmiştir. Bu sebepten, krizin nereden geçtiğini tahmin ederken çiftçiye ve esnafa bakın. Bu iktidara ders vermek lazımdır. Bu iktidar bugün bunu hissediyor. Belki de Sayın Başbakan'ın saldırganlığı buradan geliyor. Oy kaybı korkusu sarmış.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız