Bakanlık’tan bisikletli yaşama destek

Türkiye'nin üç büyük şehri başta olmak üzere, trafik sorunu yaşayan birçok kentte bisiklet yollarına önem verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet yolu yapacak belediyelere destek verecek.

Haberler 20.03.2012 - 14:38

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu taşıt kaynaklı hava kirliliği ve iklim değişikliğine neden olan kirleticilerin azaltılması amacıyla, bisiklet yollarının yaygınlaştırılmasına yönelik hazırlanan projeleri destekleyeceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin üç büyük şehri başta olmak üzere, trafik sorunu yaşayan birçok kentte Avrupa ve Uzakdoğu'nun birçok ülkesinde olduğu gibi bisiklet yollarına önem verilecek.

Belediyeler, bisiklet yolları için talep ettikleri yardım miktarlarını belirterek başvuruda bulunacaklar. Başvurular, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri vasıtasıyla alınacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız