"Başka bir enerji mümkün"

Küresel Eylem Grubu'nca (KEG), Kadıköy İskele Meydanı'nda ''Küresel Isınmayı Durdur Gezegeni Kurtar'' mitingi düzenlendi.

Haberler Anadolu Ajansı 26.04.2009 - 08:51

İSTANBUL -Tepe Nautilus önünde toplanan grup, mitingin adını taşıyan pankart açarak, ''Güneşli bir gelecek istiyoruz'', ''Şirketleri değil gezegeni kurtar'', ''Nükleer santrala hayır'' ve ''Suyuma

Katılımcılar, emniyet güçlerince tek tek arandıktan sonra miting alanına alındı.

Miting tertip komitesi adına konuşan Nuran Yüce, ''petrol şirketlerine, silah şirketlerine, fosil yakıt kullanma meraklılarına, gezegeni, yaşamı değil, sadece şirket karlarını düşünenlere meydan okumak için toplandıklarını'' söyledi.

Yüce, ''2009 bizler için mücadele yılı olacak. Çünkü küresel ısınmanın şakası kalmadı. Tüm gezegen tehlikeli bir eşikte. Tüm canlı yaşamı tehlikede. Küresel ısınmada geri dönüşü olmayan noktanın aşılmasını istemiyorsak, şirketlere 'dur' demenin şimdi tam zamanıdır'' diye konuştu.

İlkay Akkaya'nın verdiği konserin ardından miting sona erdi.

Yürüyüş ve miting boyunca Kadıköy İskele Meydanı'na inen bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız