CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Başkanlık ülkeyi bölme projesidir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'a yanıt verdi: Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölünmekten kurtarma değil, tam aksine ülkeyi bölme projesidir.

Haberler Anadolu Ajansı 03.11.2016 - 16:54 Son Güncelleme : 03.11.2016 - 16:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölünmekten kurtarma değil, tam aksine ülkeyi bölme projesidir. Ülkemizi bölmelerine izin vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin paylaşımında, "Başkanlık sistemi nedir diye hala bilmeyenler varsa, yaşadığımız bu hukuksuz, baskıcı, adaletten yoksun düzene baksın. Başkanlık işte budur" ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Türkiye, 'Başkanlık olmazsa bu ülke bölünür' diye halkı korkutarak, başkanlığı dayatan bir zihniyet tarafından yönetilmeyi hak etmiyor. Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölünmekten kurtarma değil, tam aksine ülkeyi bölme projesidir. Ülkemizi bölmelerine izin vermeyeceğiz."

"BÖLÜNME RİSKİ VAR"

Başbakan Yıldırım, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada başkanlık sisteminin önemine işaret etmiş ve "Başkanlık gelirse ülke bölünür diyorlar. Asıl başkanlık gelmez ise Türkiye'nin bölünme riski var açıkça söylüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız