Beyoğlu'nda tarihi kilisenin lojmanında yangın: 2 kişi hayatını kaybetti

Beyoğlu’nda Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nin lojman kısmında akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangının 2 kişi hayatını kaybetti. 6 kişinin kaldığı lojmandaki yangında ölenlerin isimlerinin ise Fehim Atsup ile Josephine Ekmekçioğlu olduğu öğrenildi.

Haberler İHA, Anadolu Ajansı, DHA 24.01.2023 - 10:18

Beyoğlu'nda, Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangında iki kişi hayatını kaybederken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Beyoğlu Müeyyetzade Mahallesi'nde bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında saat 21.45 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

İKİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Lojmanda bulunan iki kişi kendi imkanlarıya dışarı çıkarken, iki kişi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen iki kişi tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Yangın sırasında lojmanların olduğu binada arka arkaya üç patlama sesi duyuldu. Alevler, itfaiye ekiplerinin yaklaşık dört saat süren çalışması sonucu söndürülebildi. 

Yangının söndürülmesinin ardından binada yapılan aramada bir erkeğe ve bir kadına ait cansız bedenlere ulaşıldı.

Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

KİLİSE LOJMANI YANGININDA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kilise görevlilerinden bilgi alan polis, ölenlerin bir süredir lojmanda kalan Fehim Atsup ile Josephine Ekmekçioğlu olduğunu tespit etti.

Surp Pırgiç Katolik Ermeni Kilisesi'nde oluşan hasar ise gündüz görüntülendi.

Kilise görevlisi olduğu öğrenilen Hatune Demiroğlu, lojmanda kalanların kilise cemaatinden olduğunu belirterek “Burada, uzun zamandır cemaatten ihtiyacı olan, durumu olmayan insanlar kalıyordu. Burada, şu sıralarda toplam 6 kişi kalıyordu. Bir anne, iki oğlu, bir kadın ressam, bir yaşlı amcamız vardı bir de teyzemiz vardı. Evleri olmayan, dışarıda kalan ve kilisenin yardımda bulunduğu insanlardı. Akşam 9, 10 gibi telefon geldi. ‘Abla yetiş yangın var’ diye." dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız