Bodrum'da otluk ve makilik alanda yangın

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otluk ve makilik alanda çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında 3 hektarlık bir alan zarar gördü.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 05.07.2018 - 15:53 Son Güncelleme : 05.07.2018 - 17:14

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak karayolundaki yerleşim alanlarına yakın bölgede bulunan otluk ve makilik alanda dumanların yükseldiğini fark edenler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan alevlere, itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da bahçe hortumları ve kovalarla müdahale etti.

Yangına 2 uçak ve 3 helikopterle havadan da müdahale edildi. 

3 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangın yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Yangın nedeniyle 3 hektarlık maki ve kısmen genç orman alanı zarar gördü.

KOVALARLA BAHÇELERİ ISLATTILAR

Yerleşim alanlarına yaklaşan yangının evlere sıçrama ihtimaline karşı bazı vatandaşlar, kovalarla evlerinin duvarlarını ve bahçelerini ıslattı.

VALİ CİVELEK: BÖLGEDE OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı açıklamada, Dağbelen mevkisinde çıkan yangının nedeninin henüz belli olmadığını, iki helikopter, 3 uçak ve çok sayıda arazöz ve orman işçisi ile müdahale edildiğini söyledi.

Ekiplerin zamanında müdahalesi ile yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmasına başlandığını kaydeden Civelek, "Bölgede olumsuz bir durum yok. Ekiplerimiz de bölgede kontrol ve tedbir amaçlı bekliyor" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız