Bonomo'nun şarkısı görücüye çıktı

Bakü'de yapılacak 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo'nun ''Love Me Back/Sen de beni sev'' adlı şarkısı TRT'de yayımlandı.

Haberler 22.02.2012 - 20:04

Bu yıl Bakü'de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo şarkısını görücüye çıkardı.

Bonomo, Azerbaycan'da yapılacak 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi, ''Love Me Back/Sen de beni sev'' adlı İngilizce parçayla temsil edecek.

Uzun tartışmalar sonucu; Kıraç, Murat Boz, Hande Yener ve Atiye gibi birçok ünlü ismi geride bırakarak Eurovision'a adını yazdıran Bonomo'nun kendi bestelediği şarkısı TRT'de yayımlandı.

DENİZCİNİN HİKAYESİ
Bir soru üzerine şarkının son hali olduğunu, başka düzenleme olmayacak gibi gözüktüğünü belirten Bonomo, şarkının bir denizcinin hikayesini anlattığını söyledi.

DÜZENLEME CAN SABAN'DAN
Bonomo klip ile ilgili soruya da çekimlere gelecek hafta başlayacaklarını ve klibi Can Saban'ın çekeceğini söyledi. Şarkının söz ve müziğinin kendisine ait, düzenlemesinin ise Can Saban'a ait olduğunu belirten Can Bonomo, ''Biz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz. Çok heyecanlıyız. Çok mutluyuz, çok güzel bir şarkı yaptığımıza inanıyoruz'' diye konuştu.

CAN BONOMO KİMDİR?
İzmirli Can Bonomo, müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul’da devam etti. 17 yaşında İstanbul semalarına açılmaya karar veren Bonomo, müzik dünyasına ses prodüksiyonculuğu yaparak atıldı. Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-Televizyon Bölümü’nde okudu. Üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101’de radyoculuk yaptı. Daha sonra, televizyona geçerek Number One TV ve MTV’de televizyon programları hazırladı. Televizyonculuk kariyeri süresince çeşitli reklamlarda rol aldı.



Müzisyenlik kariyeri, Irwin Welsh’in Porno adlı kitabının ilk yaprağına sardığı demosunu Can Saban’a gönderdiğinde yeni bir boyut kazandı.

Lise ve üniversite yıllarında amatör müzik gruplarıyla İzmir ve İstanbul'da birçok konser veren Bonomo, sonunda "Hazırım" diyerek ilk albümü için kolları sıvadı. Yaklaşık iki yıllık hummalı bir hazırlıktan sonra da Ocak 2011’de Can Saban'ın yapımcılığı ile ilk albümü “Meczup”u yayınladı.

TARZI: İSTANBUL MÜZİĞİ
Müzikal yolculuğu boyunca The Shins, Wax Poetic, The Kinks, The Libertines ve The Beatles’dan etkilenen ve esinlenen Bonomo, Alaturka nağmelerden indie melodilere gezinen müziğini 'İstanbul Müziği' olarak tanımlıyor.


Sanatın hemen her dalına ilgi duyan Can Bonomo, müziğin yanı sıra illüstrasyon yapmaya ve fotoğraf çekmeye bayılıyor!

ÖDÜLLERİ
8. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri 2011 'En İyi ÇıkışYapan Sanatçı'

38. Altın Kelebek Televizyon Ödülleri 2011 'En İyi ÇıkışYapan Solist'

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız