Çelik'ten 'Emek Sineması' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Emek Sineması protestosunda yaşananları NTV'ye değerlendirdi. Bu tarz eylemleri 'eski Türkiye alışkanlığı' olarak niteleyen Çelik, "Sanatçılarla bakanlığı karşı karşıya getirmeye yönelik alışkanlıklara prim vermem" dedi.

Haberler NTV Haber 09.04.2013 - 15:07

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Emek Sineması’nın yıkılmasını istemeyenlerin gerçekleştirdiği gösteride çıkan olayları NTV’ye değerlendirdi.

Emek Sineması’nın yok edilmeyeceğini, taşınarak korunacağını ifade eden Ömer Çelik, 'bakanlıkla sanatçıları karşı karşıya getirmeye yönelik eylemlere prim vermeyeceğini' söyledi.

'Polisin aşırı güç kullandığı iddiaları' hakkında da inceleme başlatıldığını kaydeden Çelik, şunları ifade etti:

"Daha önce şu öncelikli bir husus bizim için; Emek Sineması, Türk sinema tarihinde önemli bir mekan. Bu mekanın ayrıca estetik değeri de var. Bu mekanın estetik değerleri de korumaya layık yöneleri de var. Dolayısıyla bütün bir süreç içerisinde, bakanlığımdan önce başlayan süreçte, bölgenin yenilenme kararı alınması üzerine Emek Sineması, bu yenilenme alanı içerisinde kalmış.

Bu çerçevede kurul kararıyla dünyadaki çeşitli sistemler incelenmiş. Kurul, en son Emek Sineması'nın sinema tarihimizdeki yeri ve estetik değeri bakımından taşınarak korunmasına karar vermiş. Dolayısıyla, dediğim gibi kim ne derse desin Emek Sineması orada yok edilmiyor. Sadece üst katlara dünyanın pek çok yerinde uygulanan bir sistemle taşınıyor. Şunu söylemek isterim, ben herhangi bir vatandaşımızın incitilmesinden büyük rahatsızlık duyarım. Öyle durumlarda ben kendim incinirim.

Hele söz konusu kişi bir sanatçıysa bu beni fevkalade incitir. Fakat orada bütün bu sanatçı kitlesiyle diyaloga açığım. Orada bana karşı slogan atanlar, yürüyenleri değil slogan atanları kastediyorum, ne söylediğimi dinlemişler ne de benimle şimdiye kadar diyalog kurmuşlar.

Dolayısıyla ben sanatçı arkadaşlarımızla göreve geldiğimden beri farklı zeminlerde diyalog kuruyorum. Çeşitli konuları tartışıyorum. Fakat o sloganları atanlar, Emek Sineması konusunda bizim hassasiyetimizi bilmedikleri gibi, ne söylediğimizi de tam anlamadan slogan atarak bizimle diyaloga girmeye çalışıyorlar.

Ben orada bir takım ifadeler kullanarak yapılan diyalog tarzına kapalıyım. Bu Türkiye'nin eski bir alışkanlığı. Bir takım gruplar, sanatçılarla Kültür Bakanlığı'nı karşı karşıya getirerek eski Türkiye alışkanlığını diriltmeye çalışıyorlar. Ben bu eski Türkiye alışkanlığına prim vermem. Kültür Bakanlığı tüm sanatçıların bakanlığıdır. Ben onlarla her zaman diyaloga hazırım. Dediğim gibi ben, mekanlar konusundaki hassasiyete saygı duyuyorum fakat yargı kararlarının da üstünde değilim. Ayrıca önceden de söylediğim gibi orada bir yok etme yok. Taşınarak korunma var.

Orada aşırı güç kullanımıyla ilgili ilk andan itibaren İçişleri Bakanımızla görüştük, kendisi de konuya hassasiyet gösteriyor. Bir inceleme başlatıldı. Herhangi bir şekilde aşırı güç kullanımı söz konusu ise eylemde bir takım grupları engellerken sanatçılara karşı aşırı bir şekilde şiddet uygulanması söz konu ise bununla da ilgili biz gerekli işlemleri yaparız."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız