Ceza da okuma yazmayı öğretemedi

Sakarya'da işlediği bir suç nedeniyle, denetimli serbestlik kapsamında okuma yazma kursuna gitme cezası verilen kişi, 3 yıl boyunca devam ettiği kurslarda okuma yazma öğrenemeden cezasını tamamladı.

Haberler Anadolu Ajansı 09.06.2009 - 14:33

Sakarya Asliye Ceza Mahkemesi, elle taciz suçu işlediği gerekçesiyle 3 ay hapis cezası verdiği 43 yaşındaki F.T'nin denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 3 yıl süreyle okuma yazma kursuna gitmesine karar verdi.

Adapazarı Halk Eğitim Merkezinde 2006'da okuma yazma kursuna başlayan F.T., 3 yıl boyunca değişik dönemlerde 120 ve 180'er saatten oluşan 8 ayrı kursa katıldı.

Ancak Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, tüm kurslarda başarısız olup, okuma yazma öğrenemeyen F.T'ye sertifika vermedi.

Okuma yazmayı öğrenemeyen F.T., 3 yıllık denetimli serbestlik süresini doldurduğu gün kursu tamamlamadan ayrıldı.

Öte yandan, denetimli serbestlik uygulamalarında, denetim süresinin tamamlanmasıyla, cezaya ilişkin yükümlülüklerinin ortadan kalktığı belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız