CHP: Provokasyonlara karşı acilen ek tedbir alınmalı

CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü için alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili Meclis araştırma önergesi verdi. Önergede provokasyonlara karşı acil olarak ek tedbirlerin alınması için çağrı yapıldı.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 05.07.2017 - 14:13 Son Güncelleme : 05.07.2017 - 14:39

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatmıştı.

“Adalet Yürüyüşü”nde 20 gün geride kalırken Kılıçdaroğlu, provokasyon duyumları aldıklarını açıklamıştı.

CHP, Adalet Yürüyüşü için alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili TBMM’ye araştırma önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan önergede, yürüyüşe yönelik her türlü provakatif girişim ve eylemlerin önlenerek, güvenliğin sağlanabilmesi için tüm ek güvenlik tedbirlerinin acil olarak alınması istendi.

Yürüyüşçülerin İstanbul'a yaklaştığı, bu süreçte başta iktidar tarafından olmak üzere yürüyüşe yönelik pek çok karalama kampanyası yürütüldüğü ileri sürülen önergede, provokasyon olabileceği ihtimaline işaret edildi.

Önergede, şunlar kaydedildi:

"Düzce’den İstanbul'a kadar olan yürüyüş güzergahı başta olmak üzere İstanbul Maltepe'de gerçekleştirilecek olan mitingi de kapsayacak şekilde, adalet yürüyüşünün yarattığı olumlu etkiyi kırmak için dışarıdan gelebilecek her türlü provakatif girişim ve eylemlerin önlenerek, barışçıl yürüyüşün güvenliğinin de sağlanabilmesi için tüm ek güvenlik tedbirlerinin acil olarak alınması ve uygulanması amacıyla Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederiz."
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, yürüyüş sırasında yapılan MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Yürüyüş için önlem alınmasını kendilerinin talep ettiğini belirten Tezcan, “Önlemlerin alınmasından rahatsız değiliz. Güvenli şekilde yürüyüşümüzü tamamlayıp mitingi tamamlamak istiyoruz. Emniyet ve jandarma görevlilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bülent Tezcan, hükümeti daha dikkatli bir dil kullanmaya çağırarak, “Devleti yönetenler sözlerine dikkat etmek zorundalar. Demokratik yürüyüşü terörle ilişkilenirmeye çalışmaları provokasyon yapmak isteyenleri tahrik eden bir söylemdir” diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız