Çocuğunuz gripse okula göndermeyin!

Ankara’da bir ilköğretim okulundaki domuz gribi vakası sayısı 26’ya yükseldi. Sağlık Bakanlığı, grip belirtileri olan çocukların okula gönderilmemesini önerdi.

Haberler 17.10.2009 - 11:28

Bilkent University Preparatory School (BUPS) İlköğretim Okulu’ndaki domuz gribi vakası sayısı 16’dan 26'ya çıktı.

Bu vakalardan 21'inin öğrenci, 4'ünün veli ve 1'inin ise öğretmen olduğu açıklandı

Son vakalarla birlikte Türkiye'de H1N1 virüsü taşıyanların sayısı 518'e yükseldi.

TATİL UZAYACAK MI?
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Buzgan, dün yaptığı açıklamada söz konusu okulda Salı günü sona erecek tatilin uzatılmayacağını açıklamıştı.

Ancak vaka sayısındaki son artışla birlikte tatilin uzatılmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor.

GRİP ÇOCUĞU OKULA GÖNDERMEYİN
Sağlık Bakanlığı domuz gribinden korunmada alınması gereken önlemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

''Ailelere, grip belirtileri olan çocuklarını okula, dershaneye, kreş veya bakımevine göndermemeleri önerilmektedir. Bu durumda olan çocukların evlerinde kalmaları, dinlenmeleri ve mümkün olduğunca diğer kişilerle temas etmemeleri önemlidir.

Tüm vatandaşlarımızın sık sık su ve sabunla ellerini yıkamaları, hastalığın bulaşmasını önlemede en önemli tedbirdir. Ayrıca, öksürük veya hapşırık esnasında ağzın ve burnun tek kullanımlık kağıt mendil ile kapatılması ve mendilin çöp kutusuna atılması veya kolun iç yüzüne hapşırılması, evlerimizin ve bulunduğumuz mekanların havalandırılması, özellikle sık dokunulan eşyaların ve yüzeylerin temizliğinin sağlanması, hastalığın bulaşmasının önlemesine yardımcı olan diğer tedbirlerdir.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız