Darbecilerin 400 kişilik atama listesi

Darbe girişimi yapan askerlerin 400 kişilik atama listesi oluşturduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Albay Muharrem Köse'nin çantasından çıkan listede dikkat çekici mevkiler için göreve getirilecek isimler belirlenmiş.

Haberler NTV Haber 17.07.2016 - 02:02 Son Güncelleme : 17.07.2016 - 17:43

Darbe gerçekleşseydi yürürlüğe konulacaktı. 400 kişilik atama listesi, gözaltına alınan Albay Muharrem Köse'nin çantasından çıktı. Askeri darbenin önlenmesinin ardından girişimi yapan askerler gözaltına alınmaya başlandı.

Onlardan biri de Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş. Akkuş'un çantasında yaklaşık 400 kişilik bir isim listesi bulundu. Listenin, darbe girişiminin başarılı olması halinde bazı askeri görevler için hazırlandığı belirtildi. Atamaların çoğunun Hava Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan olacağı öğrenildi

Listeye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Nedim Karabulut, Türk Hava Yolları Genel Müdürü olacaktı.

Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Orhan Tolluoğlu, Atatürk Havalimanı Müdürlüğü'ne, Hava Harp Okulu'ndan Ahmet Gümüş ise İş Bankası Genel Müdürlüğü'ne getirilecekti.

Anadolu Ajansı ve TRT'deki müdürlüklere de askerler getirilecekti.
İŞTE ALBAYIN ÇANTASINDAN ÇIKAN ATAMA LİSTELERİ
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız