Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 5 bin lira tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açtığı davada, 5 bin lira tazminat kazandı.

Haberler Anadolu Ajansı 15.07.2016 - 17:47 Son Güncelleme : 15.07.2016 - 17:49

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Sevencan, söz konusu konuşmada Demirtaş'ın ağır hakaret, iftira ve ithamlarda bulunduğunu belirterek, "İfade hürriyeti sınırlarını aşan sözler sebebiyle müvekkilimin kişilik hakları zedelenmiştir. Davanın kabulüne karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Avukat Karaman ise Demirtaş'ın konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsına yönelik herhangi bir söylem bulunmadığını savunarak, davanın reddedilmesini istedi.
Davayı kısmen kabul eden Hakim Ayşe Şule Yıldırım, Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Demirtaş'ın Suruç'taki terör saldırısından sonra 3 Ağustos 2015'te taziye ziyaretine gittiği Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Merkezi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına verdiği yanıtta, Erdoğan'a "ağır hakaret, iftira ve ithamlarda bulunduğu" gerekçesiyle 20 bin liralık manevi tazminat talep edilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız