Dilek Doğan iddianamesine onay

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde evinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin iddianame kabul edildi. İddianamede, polis hakkında 26,5 yıla kadar hapis isteniyor.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 11.12.2015 - 17:40 Son Güncelleme : 11.12.2015 - 17:41

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu'nca, Dilek Doğan'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Dilek Doğan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Y.M hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ile "kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak'' suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sarıyer’de düzenlenen DHPK-C operasyonu sırasında Dilek Doğan evinde polis tarafından vurulmuştu.

Hastanede tedavi altına alınan Dilek Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından mahkemeye çıkartılan polis Y.M., adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız