Dışişleri’nden Yunanistan’a yanıt

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretinin yasa dışı" olduğu yönündeki açıklamalarına, Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Haberler Anadolu Ajansı 04.09.2014 - 02:53

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamalarına ilişkin "Siyasi mülahazalardan kaynaklandığını düşünmek istediğimiz ifadeleri, son dönemde Yunanistan ile tesis etmiş olduğumuz ve devamını arzuladığımız işbirliği anlayışını yansıtmamaktadır" dedi.

Bilgiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönünde Türk tarafının kararlılığını ve Yunanistan'dan işbirliği beklentisini bir kere daha ifade ettiğini vurguladı.

Dışişleri sözcüsü, "Türkiye 50. yılını geride bırakan Kıbrıs meselesinin daha fazla gecikmeden kalıcı bir siyasi çözüme kavuşturulması hususunda kararlıdır" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız