DTP: Ordu silah bıraksın demedik

DTP Grup Başkanvekilleri, ''Bizim çağrımız, ordunun veya emniyetin silah bırakması gibi abes bir çağrı değil, operasyonların durması çağrısıdır'' dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 04.06.2009 - 21:11

DTP Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Selahattin Demirtaş'ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, partilerinin 'operasyonların durması' yönünde çağrı yaptığı ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu çağrıyı 'ordunun silah bırakması' şeklinde anladığı iddia edildi.

Açıklamada, ''bir ülkenin Başbakanının, o ülkenin en önemli sorunuyla ilgili toplumsal talepleri henüz anlamamasının, hazin ve trajik bir durum'' denilerek, şu görüşlere yer verildi:

''Partimizin kendisinden randevu talebini de doğru değerlendirmeyen Başbakan, sorumluluktan kaçmaya devam etmektedir. Randevu talebimiz de Başbakan'ın sorumsuzca yaklaşımları karşısında sonsuza kadar baki değildir. 29 Mart seçimleri sonucunu halen içine sindiremediğini, oradan çıkan mesajı anlamamakta ısrar ettiğini bir kez daha göstermiştir.

Bu zorlu barış arayışlarında herkesin fedakarlık yapması ve sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekirken, başta Başbakan olmak üzere Hükümet'e daha fazla sorumluk düştüğü ortadadır.

Bizim çağrımız, ordunun veya emniyetin silah bırakması gibi abes bir çağrı değil, operasyonların durması çağrısıdır.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız