Dündar: DTP-PKK bağı bir şans

Gazeteci Can Dündar, DTP’nin PKK’yı dışlaması durumunda işlevsizleşeceğini söyleyerek “DTP ile PKK arasındaki bağ bir şans” dedi.

Haberler 29.05.2009 - 15:15

Milliyet gazetesi yazarı Can Dündar, eleştirilere neden olan DTP ile PKK arasındaki ilişkiyi “Yazı İşleri” programında değerlendirdi.

Can Dündar, şunları söyledi:

“DTP, PKK’yla arasındaki makası açtığı zaman işlevsizleşecektir. Bir yandan Ankara’yla kontakta olan, bir yandan da o dağla aynı tabanı paylaşan bir partiyi şans olarak görüyorum.

‘Sen tamamen oradan kop gel, burada bizim safımızda ol’ demenin şu anlamda bir yararı yok; bu gençler dağdan indirilecek, bir çözüm üretilecek, bir af ve silahsızlanma sürecine girilecekse böyle bir demokratik yapıya ihtiyaç var. Bu yapının mesajı dağdakilere ulaştırmasına ihtiyaç var.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız