Ege'de Türk jetlerine taciz

Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında Türk jetlerini radar kilidiyle taciz eden Yunanistan'a ait F-16'lara aynı şekilde karşılık verildiği bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 19.05.2015 - 13:53

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, önemli günlük faaliyetlere yer verildi.

Buna göre, dün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 F-4 ve 2 F-16 uçağı ile Ege'de eğitim uçuşu icra edildi. Uçuşlar esnasında, Yunanistan'ın 2 F-16 uçağı, Türkiye'nin 2 F-4 ve 1 F-16 uçağına, iki dakika süre ile radar kilidi muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize mukabele edildi.

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca ise 10 F-16 uçağı ile devriye uçuşu icra edildi. Uçuşlar sırasında Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan 2 F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemi tarafından 14.15-14.22 saatleri arasında 45 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız