'Enerji' Güler'den Yıldız'a geçti

Hilmi Güler, Enerji Bakanlığı koltuğunu 'dostu' Taner Yıldız'a bıraktı. Devir teslim töreninde 'karar mekanizmasında beraber olacağız' mesajı verildi.

Haberler 02.05.2009 - 19:36

Hilmi Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini Taner Yıldız'a devretti.

Makamda gerçekleştirilen devir teslimin ardından Taner Yıldız ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Hilmi Güler, güzel bir devlet geleneğini burada sürdürdüklerini belirterek, bunun bir nöbet değişimi ve bayrak yarışı olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'0nda 6,5 yıldır sürdürdüğü hizmeti dostu olarak nitelendirdiği Taner Yıldız'a devrettiği için mutlu olduğunu ifade eden Güler, ''Konuyu bilen bir arkadaşa devretmenin ayrı bir mutluluğu, ayrı bir zevki var. Hükümetimizin enerji sahasında yaptığı çalışmaları burada bir törenle birbirimize devrediyoruz. Bu da devletimizin güzel bir geleneği. Hayırlı olsun'' dedi.

Taner Yıldız da Güler'in, 6,5 yıl içinde enerji sektörü için çok gayret gösterdiğini belirterek, ''İyi bir niyet ve tabiri caizse yakıcı bir gayretle uğraştılar. Ellerine kollarına sağlık diliyorum ve bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte Hilmi Güler ile zaman zaman bir araya geleceklerini ve sektörün bazı meselelerini değerlendireceklerini anlatan Yıldız, ''Karar mekanizmasında hep beraber olacağız. Çünkü enerji sektöründe artık bırakın aynı parti içinde bulunmayı hükümetlerden hükümetlere değişen politikalar yerine artık uluslararası geldiğimiz ortam, durum öyle bir nezaketi gerektiriyor. Artık enerji sektörünün de devlet politikası haline gelen ciddi kararlı mekanizmalarI oluşmuş olacak. Bu açıdan vermiş olduğu hizmetlerden dolayı sayın bakanımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

Güler, bir gazetecinin, ''Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, devlete ve millete hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

SEKTÖRE MESAJ
Sektörle ilgili çalışmalarda ihtiyaç duyulduğunda yardımcı olacağını belirten Güler, ''Bu bizim boynumuzun borcu. Zaten Taner Beyle biz beraber çalıştık. Bu birlikteliği sürdüreceğiz. Bu da sektöre mesajımız olsun. Bir bütünlük içinde hiç bir kesintiye uğramadan çalışmaları sürdüreceğiz. İhtiyaç duyulacağını da zannetmiyorum çünkü bakanımız gayet birikimli'' şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız