Erdoğan: Bilgisayarın esiri olmayın

Tablet dağıtım töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, gençlere seslendi; 'Bilgisayarın esiri olmayın' dedi.

Haberler 17.02.2014 - 14:21

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tablet dağıtım töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"Eğitim her şeyin başıydı, ama buna rağmen o günkü yönetimler bunu önemsemedi. Biz 70 kişilk sınıfta okuduk. Ailesinden iyi eğitim alan okulaundan iyi eğitim alan bir nesil varsa o ülkenin geleceği parlaktır. İşte biz bunu görerek bugün enerjimizi bütün kaynaklarımızı yola çıkarken 4 temel taş üzerine inşa edeceğiz dedik ve birinnci sıraya eğitimi koyduk. İkinci sıraya sağlığı, üçüncü sıraya adaleti, dördüncü sıraya emniyeti koyduk.

11 yılda 205 bin yeni derslik açtık ve sınıflardaki bu sayıyı azalttık, hedef 30 öğrenci ve aşağısı... Ders kitaplarındaki karmaşayı ortadan kaldırdık. Okula başladığınızda sıralarınızın üzerinde ders kitaplarınızı bulabiliyorsunuz. Bunu ücretsiz olarak teslim ediyoruz, bu lütuf değildir, devletin görevini yerine getirmesi olayıdır.

Bu eskiden böyle değildi. Devlet öğrenciye kitap, defter vermezdi. Bu yıldan itibaren özel okullarda da ders kitaplarını biz vereceğiz. Bazı aileler çocuklarını okula göndermek için yeterli imkana sahip değildi. Yoksul da olsa her çocuk okula gidecek dedik, yoksul ailelere destek sağlamaya başladık. Bu ailelere çocuklarını okula gönderebilmesi için yardım etmeye başladık. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık.

35 bin laboratuar, 22 bin kütüphane var. Önceki hafta 10 bin öğretmen ataması yaptık. Okullarımıza 1 milyon adet bilgisayar dağıttık. 18 ay içinde 350 bin etkileşimli tahta sınıflarımızda hizmetinizde olacak. Tablet bilgisayarda süreci hızlandırıyoruz.

Devlet içinde devlet asla kabul edebileceğimiz bir şey değil.

Bilgisayarın esiri olmayın gençler, bilgisayar sizin eseriniz olsun. bilgisayar sizin eğitim olarak kullandığınız bir araç olarak kalsın. Bilgisayarın esiri haline gelen çok kötü örnekler duyuyoruz. Kimi dolandırılıyor, kimi çirkin işlere itiliyor, kimi sanal saldırılara uğruyor. Bu tabletler sizi kitap okumaktan kağıttan kalemden ve silgiden asla uzak tutmasın. Hiç ihmal etmeyin onları. Bilgisayar sizleri öğretmenleriniz, ailenizden, arkadaşlarınızdan, hayattan koparmasın. Sokakları, parkları boş bırakmayın. Oranın verdiği zevki bilgisayar asla vermeyecektir. Televizyonu da lütfen gerektiği kadar kullanın.

Bir takım tedbirler de alıyoruz, kimsenin özgürlüğünü de sınırlandırmıyoruz. biz göreve geldiğimizde 20 bin internet kullanılıyorken, 10 yılda bu 34 milyon oldu. Tam tersine biz çocuklarımızı gençlerimizi şantajcılardan korumaya çalışıyoruz. Biz çocuklarımızı korumak için gereken her adımı atacağız; özgürlükleri sınırlamadan, kısıtlamadan..."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız