Erdoğan: CHP MHP'nin kuyruğuna takıldı

Adıyaman'da referandum mitingi için 'evet' oyu isteyen Başbakan Erdoğan, "Şimdi roller değişti, görüyoruz ki artık CHP MHP'nin kuyruğuna takılmış gidiyor" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Yalan söyleme, dürüst ol be" diye seslendi.

Haberler 25.07.2010 - 15:22

Referandum mitinglerine devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü ilk durağı Adıyaman'dı. Mitinge üzerinde ''evet'' yazılı şapkalarla gelen partililer ve vatandaşlar, flamalarla Türk bayrakları taşıdı. Alana, ''Recep Tayyip Erdoğan Geliyor, Adıyaman Evet'' diyor yazılı pankartlar asıldı.

Türkçe ve Kürtçe şarkıların çalındığı miting alanında sıcaktan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, MHP'nin Meclise girdiğinde CHP'nin kuyruğuna takıldığını ve böyle gittiğinini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Şimdi görüyoruz ki roller değişti. Görüyoruz ki artık CHP, MHP'nin kuyruğuna takılmış gidiyor. Önceki gün CHP'nin Genel Başkanı Malatya'da konuştu. Buradan oraya gidiyorum. Hakaret ediyor, çirkin benzetmelerde bulunuyor, sövüyor. MHP ile aynı dili, aynı üslubu, aynı çirkin hakaretleri, aynı yıkıcı kavram ve kelimeleri kullanıyor.

Biz AK Parti olarak kurulduğumuz günden itibaren siyasete seviye kazandırmanın, siyasetin üslubunu temizlemenin, siyaseti bir hizmet aracına dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz, ama maalesef bu beyefendiler siyasetin seviyesini, üslubunu aşağılara çekmek için ellerinden geleni yapıyor. Taşıma su ile değirmen işte bu kadar döner. Medyanın üfürmesi ile şişen yelken açık denizde alabora olup gider. Yandaş medyanın gazına gelenler havaya karışıp giderler. Yani manşetle gelenler manşetle giderler. Kendi arkadaşlarına, kendi dostlarına, kendi liderlerine ihanet edenler başka ihanetlerin mağduru olurlar.

İşte görüyorsunuz, ayakları dolanmaya başladı. Ağızlarından çıkanı saatler geçmeden düzeltiyorlar. Kendi söylediklerini daha yatsı olmadan yalanlıyorlar. Normal zamanda içlerinden geleni söylüyorlar, ama azarı işitip anında çark ediyorlar. Ben Adıyaman'dan muhalefet partilerine, tasavvuf diliyle 'edep ya hu' diyorum. Kendilerinden edep etmiyorlarsa, kendilerine oy vermiş o nezih insanlardan edep etmiyorlarsa bile çocuklardan, gençlerden edep etmelerini kendilerine tavsiye ediyorum. İşte AK Parti ile  diğerlerinin farkı budur.''

KILIÇDAROĞLU DÜRÜST OL
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şimdi çıkmış CHP diyor ki 'Biz başörtüsü sorununu çözeriz'. Dürüst ol be, doğru ol be. Doğru ol, dürüst ol. Parlamentoda, genç kızlarımızın üniversitelere başörtülü olarak gitmelerine, eğitim özgürlüğünü sağlamalarına yönelik 411 oy çıktığı zaman onu Anayasa Mahkemesine kim götürdü? Onun altında senin imzan vardı, arkadaşlarının da imzası vardı. Dürüst, dürüst olacaksın. Dürüst siyaset yapacaksın. Doğru hareket edeceksin. İnsanı üzen bu. Şimdi 'Acaba iktidar olmak için ne yapalım?' Her türlü doğru olmayan sözü söyleyebilir, onlara göre böyle. Onlar siyaseti yıllarca böyle yaptılar. İki anahtar gösterdiler, hanginiz aldınız iki anahtarı? 'Apartman dairesi' dediler, hanginiz iki apartman aldınız? Yaptıkları hep bu. Şimdi ne diyor 'Bütün yoksul vatandaşlara asgari ücret vereceğim' diyor. Ya doğru ol. Doğru ol be, yalan söyleme. Doğru ol, doğru. Dürüst ol.''

KAYBETMEYE RAZIYIZ
Muhalefet partilerinin tümünü eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Allah aşkına şu tabloya, şu fotoğrafa bakar mısınız? Kim 'hayır' diyor? CHP, MHP ve BDP 'hayır' diyor. Onlara habire gaz veren medya 'hayır' diyor. YARSAV 'hayır' diyor. Koltuk sevdasına düşmüş, milleti çoktan unutmuş bir kısım bürokratlar, seçkinler 'hayır' diyor. Bitmedi çeteler bu değişikliğe 'hayır' diyor, mafya bu değişikliğe 'hayır' diyor. Statükocular, vesayetçi anlayışlar bu  değişikliğe 'hayır' diyor. Benim milletime 'bidon kafalı' diyenler, bu değişime 'hayır' diyor. Benim milletime 'göbeğini kaşıyan adamlar' diyenler bu değişime 'hayır' diyor. Milletin yaşam tarzını, tercihini aşağılayanlar, 'hayır' diyor.

Peki kim 'evet' diyor? Demokrasi isteyenler 'evet' diyor. Özgürlüklerin, hakların genişlemesini, geliştirilmesini isteyenler 'evet' diyor. Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, gelişmiş bir ülke, daha demokratik, özgür, adil olmasını arzulayanlar 'evet' diyor.

Bir tarafta darbe anayasası var, bir tarafta da milletin anayasası var. Milletin anayasasına 'evet' darbe anayasasına 'hayır.' Onun için MHP'ye, CHP'ye, BDP'ye oy vermiş kardeşlerimden, diğer partilere oy vermiş kardeşlerimden koca bir 'evet' bekliyorum.

30 yıldır 12 Eylül edebiyatı yapıyorlar. 12 Eylül'den nasıl mağdur olduklarını anlatıyorlar. Buyrun, gelin 12 Eylül ile hesaplaşalım diyoruz, yanaşmıyor, yanaşamıyorlar. 28 yıldır 12 Eylül ürünü anayasadan şikayet ediyorlar, rapor hazırlıyorlar, kitapçık basıyorlar. 'Hadi gelin değiştirelim' diyoruz. Yanından bile geçmiyorlar, geçemiyorlar. Sebep ne? Sebep çok basit. 'Bunu Meclise AK Parti getiriyor' diye çekiniyorlar. 'AK Parti başarmasın, millet kaybederse kaybetsin' diyorlar. Ben de buradan Adıyaman'dan sesleniyorum. Adıyaman kazansın, ülke kazansın, millet kazansın, Türkiye kazansın. Biz kaybetmeye razıyız."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız