Erdoğan, Hollande'ı aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ı arayarak Fransız halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Haberler NTV Haber 09.01.2015 - 23:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi yaparak, Paris'teki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Türkiye'nin Fransa ile dayanışma içinde olduğunu belirterek, terörizmle mücadele konusunda her türlü işbirliğine açık olduğunu vurguladı.

Bu tür saldırıların, terörle mücadele konusundaki kararlılığın güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyduğuna işaret eden Erdoğan, Paris'teki menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları başta olmak üzere Fransız halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Hollande ise Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, "Türkiye'nin yanımızda olduğunu biliyoruz" dedi.

Teröristlerin İslam konusunda kafa karışıklığı oluşturarak Fransa'da toplumsal huzuru bozmayı amaçladığını belirten Hollande, ancak bu oyuna gelmeyeceklerini ifade ederek, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirme konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız