Erdoğan: İran’a müdahale BM'de konuşulmadı

Başbakan Erdoğan, BM’deki toplantılarda İran’ı vurma konusunun gündeme gelmediğini belirterek “Kimse ‘silahlı müdahale’ ifadesini kullanmadı” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 27.09.2009 - 18:22

ABD’deki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda İran’a silahlı bir müdahale konusunun kendisinin katıldığı toplantılarda gündeme gelmediğini söyledi.

Erdoğan, bazı yaptırımların uygulanabileceğinin gündeme geldiğini, bu yaptırımların da ''ekonomik yaptırımlar'' ya da ''ülkelerin onlarla diplomatik ilişkilerini kesme'' gibi yaptırımlar olabileceğini belirterek, ''Hemen silahlı müdahale denildiğini zaman... Bu tabii sadece İran'ı rahatsız eden bir konu olmaz. Dünya uluslarını da rahatsız eden bir konu olur'' dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin gündemi olduğu halde o gündemde kimsenin ''silahlı müdahale'' ifadesini kullanmadığını dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız