Fransa'nın hedefi

Fransa 2050 yılına kadar  enerjisinin neredeyse tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edebilir...

Haberler 11.01.2012 - 13:36

Enerji ve inşaat sektörü uzmanları ile mühendislerden oluşan Paris merkezli düşünce kuruluşu NegaWatt’ın hazırladığı projeye göre Fransa’da 2050 yılına kadar kullanılan enerjinin neredeyse tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edebilir.

Yüzde 80’i 1977-1987 yılları arasında devreye giren Fransız nükleer santrallerinin,  40 yıllık ortalama ömürlerini dolduracağı 2027’li yıllarda Fransa’da nükleer konusunda çıkmaza girileceğini söyleyen NegaWatt’ın nükleer enerji uzmanlarından Yves Marignac ise, 2033’lerde nükleerden vazgeçmenin yerinde olacağını ama öncesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının devreye sokulması gerektiğini belirtiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız