Goman Dağı’na Türk bayrağı çekildi

Şemdinli'nin 3 kilometre güneyinde bulunan Goman Dağı'nda hava destekli operasyon başlatıldı.

Haberler 01.09.2012 - 17:59

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘Hakkari – Şemdinli arası PKK kontrolünde’ iddiası, siyaset arenasının sıcak konularından biri.

Önce Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ardından da dün Başbakan Erdoğan, bu iddianın yalan olduğunu dile getirdiler.

Bugünün haberi ise, Şemdinli'de 2 bin askerin katıldığı yeni bir operasyon başlatılması oldu; Goman Dağı’na da Türk bayrağı çekildi.

Sabah saatlerinden itibaren operasyonda görev alan jandarma özel harekat timlerinin, ilçe merkezindeki birliklerden kalkan helikopterlerle bölgeye sevk edildiği görüldü.

Helikopterlerle Goman Dağı'na indirilen askerler, bölgede tespit edilen ve kaçmaya çalıştıkları öğrenilen teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Kobra helikopterleri de teröristlerin gizleneceği yerleri ateş altına alarak, operasyona havadan destek verdiği bildirildi.

Bu arada, dağın zirvesine, ilçe merkezinden de görülebilen dev bir Türk bayrağı dikildiği gözlendi.

ÇATIŞMA: 1 ASKER YARALI
Bu arada, Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Çamlık Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin araziye döşediği mayın saptandı.

Araziye giden Başkale Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli askerler mayını imha ettikten sonra operasyon başlattı. PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı ve çıkan çatışmada açılan ilk ateşle bir uzman çavuş yaralandı.

Yaralı uzman çavuş Başkale Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edilirken, bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız