Haniye: Filistin halkının size vefa borcu var

Filistin'deki Gazze hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye İstanbul temaslarını sürdürüyor. Haniye, NTV yayınında Can Ertuna'nın konuğu oldu.

Haberler 02.01.2012 - 16:20

Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Türkiye'ye geldi.

Haniye, ‘Türkiye hükümetine ve halkına Filistin'e verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etmek için geldiğini’ söyledi.

Türkiye'nin birçok alanda Filistin'e yaptığı desteğin büyük bir takdirle karşılandığını belirten Haniye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin'i ilgilendiren birçok önemli konuda görüştüklerini ifade etti.

‘Filistin halkının özgürlük filosu şehitlerine vefa borcu olduğunu’ belirten Haniye, ‘Tarihe adını altın harflerle yazdıran Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye ve Filistin davasına büyük katkısının olduğunu’ söyledi.

Filistin'de oluşan iki devletli yapının kaldırılması için çalıştıklarını belirten Haniye, bu yıl içinde yapılacak seçimlerden önce Gazze ve Batı Şeria yönetimleri arasında ortak bir idarenin kurulacağını da ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız