HDP, seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girecek

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceklerini açıkladı.

Haberler NTV Haber 22.03.2023 - 21:40 Son Güncelleme : 22.03.2023 - 21:41

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, katıldığı Halk Tv yayınında, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerine ilişkin soruları yanıtladı.

Seçimlere Yeşil Sol Parti çatısında gireceklerini söyleyen Sancar, "Biz seçime katılma yeterliliği için gerekli örgütlenme oranını açacak şekilde tamamlandık bu kararı bütün bileşenlerimizle verdik." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkartmama kararı alan HDP'nin böylece milletvekilliği seçimlerinde izleyeceği yol haritası da belli olmuş oldu.

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin “sözlü savunma seçim sonuna bırakılsın” talebini oybirliğiyle reddetmişti. HDP'nin sözlü savunmasını 11 Nisan’da yapacağı bildirilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız