'Hiroşima'nın ressamı' hayatını kaybetti

Ünlü Japon ressam Ikuo Hirayama 79 yaşında hayatını kaybetti.

Haberler Anadolu Ajansı 02.12.2009 - 15:48

Ikuo Hirayama, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bir hastanede kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Dünya kültür mirasının korunması için verdiği mücadele çerçevesinde Hirayama, Kamboçya'daki Angkor Vat Tapınağının, Çin'in kuzeybatısındaki Mogao'daki Budist mağaralarının ve Afganistan'ın Bamiyan bölgesinde 2001 yılında Taliban tarafından tahrip edilen dev Buda heykellerinin korunması için UNESCO bünyesinde çalışmıştı.

Hirayama'yı 1988 yılında iyi niyet elçisi yapan UNESCO tarafından yayımlanan açıklamada, ressamın verdiği mücadelenin amacının, ırkı, dini ne olursa olsun bütün insanlara, dünyadaki kültürel hazinelerinin değerini aşılamak ve böylece dünyada karşılıklı anlayışa ve barışa hizmet etmek olduğu vurgulandı.

15 yaşından beri Hiroşima'ya atılan atom bombasının yaydığı radyasyonun etkilerinin verdiği acıları çeken Hirayama, "Bukkyo Denrai" adlı eseriyle üne kavuşmuştu.

Hirayama ayrıca, 1996 yılında Fransa'nın en önemli nişanı "Legion d'Honneur" ile ödüllendirilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız