Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında "edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet almak, vermek ve rüşvete aracılık yapmak" suçlarından yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 21.02.2017 - 19:05 Son Güncelleme : 22.02.2017 - 09:30

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde yolsuzluk yapmakla suçlanıyordu. Davada, bilirkişi heyeti yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğuna yönelik rapor hazırladı.

Mahkeme, Sözlü'ye ihale usulsüzlüğünden 5 yıl hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan belediye çalışanı, firma yetkililerinden 14 kişi de 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar Yargıtay'da onanırsa Hüseyin Sözlü hapis yatacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklamada bulunduktan sonra, partililer ve belediye çalışanlarıyla birlikte belediye binasına yürüdü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız