'İçerdekiler' düşündürüyor!

Melih Cevdet Anday'ın kaleminden "İçerdekiler" oyunu, 24 Nisan Cumartesi günü Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi'nde...

Haberler 14.04.2010 - 11:29

Sarıyer Belediye Tiyatrosu, Melih Cevdet Anday'ın, 1965 yılında kaleme aldığı ve her dönemde güncelliğini koruyan 'İçerdekiler' adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşturuyor.

Düşünce suçu kavramının ele alındığı oyun, bireyin iç çatışmalarını, kalıplaşmış değer yargılarını ve insan olmanın ne demek olduğunu sorguluyor. Aynı zamanda, içeriden dışarıdakilere de bir bakış sunuyor.

Sarıyer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Bulut, izleyicilerden yoğun ilgi gören oyunun her hafta oynanacağını söyledi.

2 perdelik "İçerdekiler", Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi'nde Cumartesi günleri saat 19.00'da ücretsiz olarak izlenebilir.

Gökhan Bulut, Tuna Öztunca ve Hilal Kuvvet'ın oyunculuğunu üstlendiği oyunun konusu ise şöyle:

Bir öğretmen, mevcut iktidarın söylemine karşı politik bir bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınır. Tutuklama kararı olmaksızın siyasi şube baş komiseri tarafından 345 gün boyunca baskı altında sorgulanır. Eşiyle görüşme şansını yakaladığında, karşısına çıkan baldızı olunca, işler daha da karmaşık bir hal alır. Bu andan sonra izleyici, kimin hangi durumda haklı ya da haksız olabileceğini sorgulamaya başlayacaktır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız