İcra Müdürlüğü'nden aldığı araç çalıntı çıktı

Artvin'de bir vatandaşın, İcra Müdürlüğü'nden ihale yoluyla aldığı araç çalıntı çıktı. 10 yıl önce başlatılan yargı süreci vatandaşın aleyhine sonuçlandı. Konu Meclis gündemine de taşındı.

Haberler İHA 24.03.2021 - 14:36

Artvin'de yaşayan Cengiz Okur (40), kanser hastası iki abisinin Trabzon'da aldığı kemoterapi tedavisine ulaşımını sağlayabilmek için bir araç almaya karar verdi.

İddiaya göre Okur, araç almak için 10 yıl önce Artvin İcra Müdürlüğünün açtığı ihaleye girdi.

Artvin İcra Müdürlüğü'nde 2012 yılında satışı yapılan, 2004 model otomobili 21 bin 500 lira ödeyerek alan Okur, aracın temiz kağıdını alarak trafiğini yolunu tuttu.

DAVAYI KAYBETTİ, MAHKEME MASRAFLARI ÜZERİNE KALDI

Aracın ruhsat işlemleri sırasında polis memurları aracın motor ve şase numarasının farklı olduğunu ifade etti. Bunun üzerine yapılan incelemede aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı. Konuyu yargıya taşıyan ve 10 yıl sonra sonuçlanan davayı kaybeden Cengiz Okur, bu yetmezmiş gibi mahkeme masraflarını da ödemesine karar verildi.

KONU MECLİS'E TAŞINDI

Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuyu TBMM'ye taşıdı. Adalet Bakanlığı'na soru önergesi sunan Bayraktutan, devlete ve devletin asli organlarına olan idarelere, idarenin yaptığı işlemlerle güven ve adalet duygusunu ortadan kaldıracak şekilde bir mağduriyetin yaşanmaması ve mağduriyetin ivedilikle giderilmesi talebinde bulundu.

"DAVANIN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYORUM"

Konuyla ilgili açıklama yapan Cengiz Okur “Basında konunun haber olmasının ardından CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan sesimizi duydu. Benden dosyaları istedi. Kendisi zaten avukat o da dosyayı inceledi. Bu haklı olduğumuz davada Adalet Bakanlığına soru önergesi verdi. Şu an Anayasal Mahkemesi'ne bireysel başvurumu yaptı. İkinci olarak da Rize İdari Mahkemesi'ne başvuru yaptım. Bu haklı olduğum davayı bir an önce bitmesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ÇORLU TREN KAZASINDA HAKARET DAVASI: OĞLUNU KAYBEDEN ANNENİN 49 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız