İmralı’ya dördüncü ziyaret

BDP heyeti İmralı adasına giderek dördüncü kez Abdullah Öcalan’la görüştü. Eşbaşkan Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'dan oluşan heyet ada dönüşü açıklama yapmadı.

Haberler 03.04.2013 - 14:54

Terör sorununun çözümü için başlatılan süreçte bir BDP heyeti daha İmralı’ya gitti.

Dördüncü kez adaya giden BDP heyetinde BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder yer aldı.

İmralı'da Öcalan'la bir araya gelen heyet, ada dönüşünde görüşmenin içeriğine yönelik herhangi bir açıklama yapmadı.

Demirtaş, Buldan ve Önder daha önce de adaya giderek Abdullah Öcalan’la görüşmüştü. Öcalan, ikinci görüşmede BDP, Kandil ve PKK’nın Avrupa kanadına mektuplar göndermişti.

Bu süreçte PKK, kaçırdığı 6'sı asker 8 kamu görevlisini serbest bırakmıştı.

İmralı görüşmelerine ait tutanaklarının basında yer alması, tartışmalara neden olmuştu. Tutanakların BDP içinden sızdırılmasının tespit edilmesinin ardından 3 parti üyesinin görevine son verilmişti.

Üçüncü görüşmenin ardından Abdullah Öcalan’ın kaleme aldığı metin, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında okunmuştu.

Silahların susması gerektiğini belirten Öcalan, mesajında PKK’ya “sınırdışına çekilin” çağrısı yapmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız