"İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri, her kim ve her ne olursa olsun lanetliyorum" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 01.04.2015 - 01:25

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter'daki hesabında, adliyedeki rehin alma eylemiyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri her kim ve her ne olursa olsun lanetliyorum. Şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun."

"İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise İstanbul Adliyesi'ndeki terör eylemine ilişkin yayımladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul’da meydana gelen ve değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçu işleyenler asla insan olamaz. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."

"TERÖRİSTLERİ LANETLİYORUM"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter'daki hesabında, Çağlayan Adliyesi'ndeki rehin alma eyleminde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin, "Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Rabbim rahmet eylesin. Teröristleri ve onları meşru gösterenleri lanetliyorum" ifadesine yer verdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız