"İslam ile terörizmi bağdaştırmak tehlikeli"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Her dinde olduğu gibi İslam'da da dini farklı, yanlı ve yanlış yorumlayanlar olabilir ancak İslam'la terörizmi bağdaştırmak çok tehlikeli ve yanlıştır." ifadelerini kullandı.

Haberler Anadolu Ajansı 24.05.2018 - 20:08 Son Güncelleme : 25.05.2018 - 01:01

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Akar, Almanya'da katıldığı "Şiddet Yanlısı Aşırı Örgütlerle Mücadele Avrupa Genelkurmay Başkanları Konferansı"nda, Avrupa ülkelerinden gelen mevkidaşlarına, Türkiye'nin başta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olmak üzere PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütleriyle uzun yıllardır sürdürdüğü mücadeleye ilişkin bilgi verdi.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Doğal Kararlılık harekatları kapsamında bölge barışına sağlanılan katkılarla bu konulardaki talepleri dile getiren Akar, ayrıca terörle mücadelenin "terör örgütü ayrımı gözetmeksizin" tüm ülkeler tarafından bütünsel bir yaklaşımla ve yakın iş birliği içinde yapılmasının önemine dikkati çekti.

Orgeneral Hulusi Akar, konferansta şunları kaydetti:

"Her dinde olduğu gibi İslam'da da dini farklı, yanlı ve yanlış yorumlayanlar olabilir ancak İslam'la terörizmi bağdaştırmak çok tehlikeli ve yanlıştır. Şu bilinmelidir ki Müslümanların kahir ekseriyeti, terör örgütü DAEŞ'in yaptıklarını hiçbir şekilde kabul etmiyor ve reddediyorlar. Dolayısıyla DAEŞ ve söyledikleri asla İslam ile bağdaştırılamaz ve Müslümanları temsil edemez."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız