İstanbul Adalet Sarayı'nda corona virüs önlemleri artırıldı

İstanbul Adalet Sarayı'nda, yeni tip corona virüs (Covid-19) önlemleri genişletilerek, yarından itibaren nöbetçi olmayan hukuk mahkemelerin fiilen açık bulundurulmamasına hükmedildi.

Haberler Anadolu Ajansı 06.04.2020 - 21:31

Birçok alanda Covid-19 kapsamında önlemler alınmaya devam ederken, İstanbul Adalet Sarayı'nda yeni bir tedbir kararı daha alındı.

İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığının aldığı karar yazısında, adliye ortamında salgının yayılmasını önlemek için günlük nöbetçi mahkeme uygulamasının yeterli olacağı ve acil işlerin de şimdilik 4 Mayıs 2020 tarihine kadar olanlarının mahkemelerince evrak üzerinden yapılmasına yer verildi.

Yazıda, 7 Nisan 2020 tarihinden itibaren nöbetçi olmayan "hukuk" mahkeme kalemleri ve hakimlerin duruşma ertelemeleri için çalıştırılması dışında fiilen açık bulundurulmamasına hükmedildi.

Ayrıca yazıda, gelen acil işlerle ilgili taleplerin ise nöbetçi mahkeme hakimleri ve personeli tarafından yapılacağı belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız