İstanbul ilk karayolu tüneline kavuştu

Başbakan Erdoğan, Kağıthane-Piyalepaşa arasındaki İstanbul'un ilk karayolu tünelini hizmete açtı.

Haberler 14.03.2009 - 15:12

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak için "7 Tepeye 7 Tünel'' projesinin ilk etabı olan Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açıldı.

İlişkili Haberler


Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli'ndeki iki tünelin toplam uzunluğu 7 bin 997 metre. Yeni ''Avusturya Metodu'' yöntemiyle inşa edilen tünel için 900 bin metreküplük kazı yapıldı.

Taban genişliği 11,80 metre olan tünelin yol genişliği 9.5 metre (2 şerit emniyet şeridi), yüksekliği 7,33 metre.

Tünel yol kaplaması tamamen yangına dayanıklı ve ışık yansıtması yüksek özellikli beton ile kaplandı. Böylelikle tünelin yangın anında asfalt kaplamasına göre çok daha dayanıklı olması sağlandı.

Tünel tüplerinin tek gidiş yönünde olması ve karşıdan taşıt gelmemesi, kaza riskini büyük bir oranda azaltıyor.

Ayrıca henüz çoğu Avrupa ülkesinde bile bulunmayan ''emniyet şeridi'' uygulaması, tünellerdeki güvenlik düzeyini büyük oranda artırıyor.

Bomonti-Dolmabahçe Tüneli de kısa bir süre sonra hizmete girecek.

Dünyada birçok örneği olan şehir içi yer altı karayolu, İstanbul trafiğini önemli noktalarda rahatlatacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız