İYİ Parti'den YSK'ya iki yeni başvuru

İYİ Parti Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu. İYİ Parti 24 Haziran seçimlerinin iptali için de başvuruya hazırlanıyor.

Haberler NTV Haber 13.05.2019 - 14:19

YSK'nın İstanbul'un ilçeleriyle ilgili kararı beklenirken İYİ Parti iki yeni başvuru daha geldi.

İYİ Parti daha önceden sandık kurulu başkan ve üyelerinin kamu görevlisi olmadıkları gerekçesiyle Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi için başvuru yapmıştı.

Bu kararın ardından 6 Mayıs'ta YSK, aynı gerekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini reddetmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, bu nedenle yeniden değerlendirme başvurusunda bulunduklarını söyledi. 

CHP, İBB seçimlerinin iptal olmasına neden olan sandık kurulu başkanı ve üyelerinin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de görev yaptığını belirterek "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle başvuru yapmıştı.

İYİ Parti de aynı gerekçeyle 24 Haziran seçimlerinin iptal edilmesine yönelik talebini YSK'ya iletecek. 

Bu iki başvurunun bugün gündeme alınması ve gün içerisinde ya da en geç yarın karara bağlanması bekleniyor.

YSK'NIN İSTANBUL KARARI SÜRECİ NASIL İŞLEDİ?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız