İzmir'de metro kazası

İzmir’de metronun bir vagonu, istasyon girişinde hat üzerine düşen konteynerin çarpması nedeniyle devrildi. Kazada 10’dan fazla yolcu yaralandı.

Haberler Anadolu Ajansı 08.01.2016 - 08:32 Son Güncelleme : 08.01.2016 - 13:01

İzmir metrosunda bu sabah kaza meydana geldi.

Bornova Ağaçlıyol üzerinde faaliyet gösteren firmaya ait konteyner deposunda forkliftle yapılan yükleme sırasında konteynerlerden biri metro hattına düştü.

Konteyner, istasyona yanaşmakta olan Fahrettin Altay-Evka3 seferini yapan metronun vagonuna çarparak devrilmesine yol açtı.

Kaza nedeniyle metro hattında ulaşım durdurulurken, devrilen vagondaki yolcular görevliler tarafından tahliye edildi. 

Kazada yaralanan yolculardan biri ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hafif yaralanan 10'a yakın yolcunun tedavisi ambulanstaki sağlık görevlilerince yapıldı.  Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir Metro AŞ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgiyle yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Konteyner parkında faaliyet halindeki vinç, taşıdığı konteynerlerden birini metro hattı içine düşürmüştür. Tren geçişi anında hatta düşen konteyner, metro vagonuna temas etmiş ve deray (raydan çıkma) olmuştur. Kaza sırasında 5 yolcumuz hafif yaralamış ve hemen müdahaleleri yapılmıştır.

Metro işletmesi tek hat üzerinden devam etmektedir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız