'Jigolo çetesi' soruşturmasında 28 tutuklama

100 erkeği 'jigolo yapma' vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 28’i tutuklandı

Haberler DHA 10.02.2021 - 03:10

Balıkesir’de 100 erkeği ‘jigolo yapma vaadiyle’ dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10'u kadın 49 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 8'i savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakıldı, mahkemeye sevk edilen 41 şüpheliden 28 kişi tutuklanırken, 13 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran ve kimlikleri açıklanmayan 2 kişinin, ‘jigolo yapılacağı’ vaadiyle kandırılıp, dolandırıldıklarını bildirmesi üzerine, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon araştırma başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 Ocak günü, Gaziantep'te 3, İstanbul'da 46 şüpheliyi eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.

100 erkeği ‘jigola yapma' vaadiyle dolandırdıkları saptanan 10'u kadın 49 şüpheli, Balıkesir’e getirildi. Adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden 8’i savcılıkça serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 41 şüpheliden 13’ü adli kontrol kararıyla serbest kalırken, 28 kişi ise tutuklandı.

SORUŞTURMANIN AYRINTILARI

Balıkesir’de oturan 2 kişi "internette Jigolo olmak ister misiniz" yazılı ilan veren dolandırıcılarla irtibata geçti. Dolandırıcılar, bu kişilerin toplamda 120 bin lirayı kendi hesaplarına göndermelerini sağladı.

Dolandırıldıklarını anlayan 2 kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Yapılan teknik ve fiziki çalışmanın ardından eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler yakalandı. Balıkesir polisinin yaptığı araştırmada ise bu şekilde mağdur edilen 98 kişi daha tespit edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız