Karun Hazineleri'nde müdüre 12 yıl hapis

Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından Kanatlı Denizatı Broşu'nun çalınmasıyla ilgili davada Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü'ne 12 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Diğer 9 sanık 10 ay ile 12.5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 13.02.2009 - 19:00

Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına ''Kültür ve Tabiat  Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet, zimmete iştirak'' suçlarından 25'er yıl  hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu ile tutuksuz sanıklardan Uğuz Sağlan, Suat Yenmez ve Fehmi  İşler katıldı. Tutuksuz sanıklar, Fuat Ergün, Mehmet Polat, Halil Eker, Ahmet Düzyer, İsmail Bilgin ve Bülent Yücel duruşmada yer almadı.

Sanık Kazım Akbıyıkoğlu da 33 aydır tutuklu bulunduğunu ve suçsuz olduğunu  söyledi. Diğer sanık avukatları da savunmalarını yaptıktan sonra verilen 1  saatlik aranın ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı.

Mahkeme heyeti, eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'na  ''nitelikli zimmet ve görevi ihmal'' suçlarından 12 yıl 11 ay hapis cezası  verdi.

Uğuz Sağlan'a nitelikli zimmet ve haksız menfaat suçundan 12 yıl 6 ay,  Mehmet Polat, Fuat Ergün ve Halil Eker'e nitelikli zimmet suçuna yardım suçundan  6'şar yıl 3'er ay, Ahmet Düzyer, Fehmi İşler ve Suat Yenmez'e zimmete iştirak  suçundan  6'şar yıl, Bülent Yücel'e suçu bildiği halde gerekli kurumları  bildirmeme suçundan 2 yıl 6 ay, İsmail Bilgin'e suçu bildirmeme suçu nedeniyle 10  ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklu kaldıkları sürenin cezalardan indirilmesi  yönünde karar aldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız