Kaya: Can kurtarma derdindeyim

Van’da 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından eleştirilerin odağında bulunan Belediye Başkanı Bekir Kaya, “Kimseyle tartışmak istemiyorum. Amacım can kurtarmak, insanların yarasını sarmak” dedi.

Haberler 29.10.2011 - 10:07

7,2 büyüklüğündeki depremin vurduğu Van’ın BDP’li Belediye Başkanı Bekir Kaya, sessizliğini bozdu.

Taraf gazetesine konuşan Bekir Kaya, kimseyle tartışmak istemediğini, amacının can kurtarmak olduğunu söyledi.

Kaya, kısaca şunları söyledi:

"Enkazın başında kamera hazır olsun beni çeksinler diye düşünen biri değilim. Enkazın başında eleman bulamadım, güvenlik şeritlerini ben çektim. Evinden dışarı kendini atabilmiş ya da yakını enkaz altında kalmış insanlara bir sorsunlar, o ilk saatlerde bile yanlarında kim vardı.

Buna rağmen eleştirilere hatta suçlamalara yanıt vermemeyi tercih ettim. Yaraları sarabilmek, can kurtarabilmek, sokaklarda kalan binlerce insana akmayan çadır, sıcak çorba verebilmek... Ben bunun derdindeyim.

Depreme bir arkadaşımın çocuğunun cenazesinde yakalandım. Valiye ulaşmaya çalıştım, ulaşılamıyor.

Arama kurtarma ekipleri geliyor havaalanlarına, muhatap bulamıyorlar. Valilik üzerinden gelen arama kurtarma ekipleri, ben ne yapabilirim ki, haberim bile olmuyor.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız