KCK'da 10 tahliye

Diyarbakır'daki davada tahliye edilenler arasında 6 eski belediye başkanı da bulunuyor.

Haberler 19.02.2013 - 02:45

KCK tutuklularına tahliye geldi.

4. yargı paketinin gündemde olduğu bu günlerde; paketin KCK tutuklularına tahliyenin önünü açacağı belirtiliyordu, Diyarbakır'da sıcak bir gelişme yaşandı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin görülen 108'i tutuklu 175 sanıklı davada, aralarında 6 eski belediye başkanının da bulunduğu 10 sanık tahliye edildi.

Tahliyeler, 4. yargı paketinin konuşulduğu bir zamana denk geldi.

İki kez Bakanlar Kurulu’ndan dönen, geçen hafta başta Başbakan Erdoğan olmak üzere bazı bakanlara brifing verilmesiyle yeniden canlanan ve kısa süre içinde Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılması beklenen paketle, KCK tutuklularına tahliye yolunun açılacağı belirtiliyordu.

Pakette, Türk Ceza Kanunu’ndaki 'Örgütün veya amacının propagandasını yapan kişi' ibaresinin muğlaklığın ortadan kaldırılması ve 'propaganda suçu'nun belirgin hale getirilmesi üzerinde durulurken, hükümet kanadından, düzenlemenin somut olaylarla değil Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kriteriyle ilgili olduğu açıklaması gelmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız